Pizza - fri från ägg och mjölk!
Familjens favorit! Hemlagad pizza som är helt ägg- och mjölkfri!
Detta recept räcker till två hela ugnsbleck och kavlas ut direkt på plåten!
Deg
1 pkt jäst
3 dl fingervarmt vatten
3 krm salt
3 msk olivolja
7,5 dl mjöl (durum eller vete)
Smula jästen i en bunke och tillsätt lite vatten, rör ut jästen.
Häll i resten av vattnet, saltet och olivoljan.
Tillsätt mjölet, ta lite i taget. Om man endast använder durumvetemjöl kan 7,5 dl bli för mycket.
Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
Tomatsås
1 pkt krossade tomater
En halv gul lök
1 vitlöksklyfta
svartpeppar och salt
olivolja
Finhacka löken och fräs i oljan. Tillsätt tomaterna, pressa i vitlöken och salta och peppra. Låt puttra i ca 10 minuter.
Fyllning
1 paket Tofutti Creamy smooth Mozzarella style - färdigriven
Chorizo - tunt skuren
Gröna oliver - hackas
Champinjoner - finskivade
En halv gul lök - skivad
Paprika
Skinka/ bacon
Dela degen i två delar. Knåda igenom och kavla ut på plåten, se till att mjöla plåten först!
Kavla tunt och försök att täcka hela plåten.
Bred ut tomatsås, strö över osten och lägg sedan på önskad fyllning.
In i ugnen:
Vanlig 250° 10-15 min
Varmluftsugn 200° 10-15°
