Snaskig citronkyckling i ugn

Detta blev en favorit nästan direkt. Lätt att göra när ugnen sköter jobbet. För en barnvänlig variant kan man lägga kyckling och potatis åt sidan och servera detta med någon kall sås.
Receptet är från Elle mat & vin men med några små ändringar.
 
4 pers
 
ca 900 g kycklingben
1 citron skuren i småbitar
4 krossade vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
färsk rosmarin
salt och peppar
10 potatisar i halvor eller klyftor beroende på storlek
 
Blanda ihop alla ingredienser och rör ner kycklingen. Dela eller klyfta potatisen och lägg ut allt på en ugnsform. (Gärna på ett bakplåtspapper)
Sätt in i ugnen 220° C i ca 40 minuter. Tiden kan variera och vara kortare om du har en varmluftsugn.
 
Tomatsallad
ca 400 g halverade cocktailtomater 
1/2 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal från en citron + ca 3 msk citronsaft
10 cm tunt skivad purjolök
finhackad bladpersilja
1 röd finhackad chili
 
Blanda alla ingredienser och när kycklingen är klar häller du över tomatsalladen och strör över lite flingsalt.
För en mer barnvänlig variant tar du ut några ben och potatisar innan tomaterna hälls över och serverar med gurkstavar och kall sås.
En sallad till är aldrig fel!