Cowboygryta

Så här i kyliga januari smakar det gott med en texmex-inspirerad gryta serverad i tortillabröd eller med ris.
 
Detta behöver du för 4 personer:
 
ca 500 g färs
1 gul lök ( hackad )
1 vitlöksklyfta ( hackad eller pressad )
1 grön paprika ( hackad )
1 hönsbuljongtärning ( Knorr är mjölk- och äggfri )
1 förpackning tacokrydda ( Santa Maria brukar jag använda )
400 g krossade tomater
190 g kidneybönor ( 1 liten förpackning )
Olja eller matfett till stekning ( mjölkfritt )
 
Gör så här:
 
Fräs lök, paprika och färs ca 5 min.
Tillsätt tacokryddan och buljongtärningen - späd med de krossade tomaterna. Väljer du att använda pressad vitlök tillsätter du den här.
Låt koka samman ca 7 min på medelvärme. 
Tillsätt bönorna och låt dem koka med några minuter.
 
Servera i tortillabröd/pitabröd eller med ris. En sallad passar också bra till!
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg