Kyckling med underbart god sallad

 
Detta recept har sin grund i Elle Mat & Vin men jag har ändrat lite för att det ska passa vår familj. Det är verkligen en supergod sallad med massor av smak som ger utrymme för egna förändringar.
 
Sallad
 
2 grovt rivna morötter
1 romansalladshuvud (eller en påse färdig salladsblandning vid tidsbrist) 
1 avokado (tärnad)
1 röd chili (viktig - utan den lyfter inte salladen, det funkar även med chiliflakes)
1 halv påse frusna edamamebönor
ca 1 dl pumpakärnor
 
Salladsdressing
 
1 msk sesamolja
4 msk apelsin- eller mandarinjuice
2 msk risvinäger
1/2 -1 tsk flytande honung
 
Jag brukar först blanda dressingen i en stor skål och sedan lägga i grönsakerna efter hand, allt för att spara tid och disk...
 
1. Blanda ihop dressingen
2. Riv morötterna, hacka salladen ( eller häll i den färdigskurna ), tärna avokadon och skär chilin i tunna skivor.
3. Tillaga under tiden edamamebönorna enligt förpackningen. 
Låt dem koka upp och skölj sedan i kallt vatten så att de håller sig spänstiga. Lägg även dem i salladen.
4. Häll över pumpakärnorna och blanda väl.
 
Låt gärna salladen stå 10 minuter före servering så att den hinner dra till sig dressingen.
 
 
I dag serverade jag med färdiggrillad kyckling men det passar minst lika bra med hemmalagad...
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg