Toscakaka utan ägg och mandel
Här kommer en av sonens favoriter; en saftig toscakaka helt utan ägg, mjölk och mandel.
Sockerkakan har jag hittat på nätet och modifierat lite för att passa och toscablandningen kommer från min mors gamla kokbok från 1963 där mandeln nu ersatts med pumpakärnor. Det blev inte så tokigt.

Sockerkaka
4,5 dl vetemjöl
2 - 2,5 dl socker
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
3,75 dl havredryck
125 g smält mjölkfritt margarin
Smöra och bröa och en form.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Häll i havredrycken i det smälta margarinet och rör runt. Tänk på att låta margarinet svalna något för att undvika klumpar.
Häll sedan i vätskan i bunken och blanda väl.
Häll över i formen och ställ in i nedre delen av ugnen, 225 grader 30 - 40 minuter. ( Detta är full tid för en sockerkaka)
Toscaglasyr
Blanda följande ingredienser i en kastrull och låt sjuda upp under ständig omrörning.
1 dl pumpakärnor
0,75 dl strösocker
50 g mjölkfritt margarin
1 msk vetemjöl
1 msk havredryck
Tag ut den knappt färdiggräddade kakan, ca 10 minuter kvar av gräddningstiden, och bred över toscaglasyren. Sätt in kakan i ugnen igen och grädda den färdigt. Glasyren ska ha fått en knäckliknande färg.
Låt den svalna före servering och njut sedan!