Lax med bästa spenaten

Lax och potatis går alltid hem. Saltbaka laxen i ugn och servera med kokt potatis och spenat fräst med vitlök och solroskärnor.
 
 
För 4 personer behövs:
 
Firren
4 laxfiléer
flingsalt
svartpeppar
chiliflakes
citronpeppar
 
Täck botten på en ugnsfast form med flingsalt. Krydda de tinade laxfiléerna och lägg på saltbädden.
Baka i varmluftsugn: 180° ca 15 minuter.
 
Spenat
Färska spenatblad - ca 200 g
olivolja 
solroskärnor
citronsaft
flingsalt
1 vitlöksklyfta
 
Fräs spenaten i olivoljan. Pressa i vitlöksklyftan och lite saft från citron. Tillsätt solroskärnorna och salta efter behag. Rör runt tills spenaten är genomvarm - detta går ganska snabbt. 
 
Servera fisken med spenat och kokt potatis!