Lamm Stroganoff

Dagens snabblunch som funkar med både nötkött och lamm! Idag använde jag dock gårdagens grillade lammrostbiff.

Detta behöver du:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g lammkött, eller lövbiff / rostbiff
1 msk tomatpuré
ca 2 msk kycklingfond eller kalvfond - kolla att den är mjölkfri!
2,5 dl Oatlys iMat matlagningsgrädde
Olja eller Milda culinesse att steka i
Persilja
Salt och svartpeppar
2 msk Maizenamjöl

Gör så här:

Hacka lök och vitlök, skär köttet i tunna strimlor.
Fräs löken och tillsätt köttet - låt fräsa med några minuter.
Tillsätt därefter tomatpurén som får fräsa med en stund och häll därefter i fonden och grädden.
Krydda efter behag och låt koka en stund.
Ibland behövs mer fond...
Red med Maizena utrört i kallt vatten och låt koka upp igen.
Garnera med persiljan.

Servera med pasta eller ris och en god sallad!