Kyckling med quinoasallad

Kyckling är alltid lätt att kombinera - här med en quinoasallad med god senapsdressing.
 
4 pers
 
Kyckling
4-5 kycklingfiléer
salt
svartpeppar
chiliflakes
paprikapulver
franska örter
 
Lägg filéerna på en plåt och krydda efter tycke och smak.
Tillaga i ugn.
Varmluftsugn: 180° i ca 25 min.
 
Medan kycklingen reder sig själv i ugnen fortsätter du med salladen.
 
Sallad
2 dl quinoa
4 dl vatten med grönsaksbuljong (kyckling funkar också)
2 avokado
1 grovt riven morot
ärtskott
salladsärtor
sockerärtor
1 dl pumpakärnor
( sallad, gurka eller paprika funkar också)
 
Koka quinoan i vattnet ca 15 min. Hacka grönsakerna och riv moroten - lägg dem i skål.
När quinoan är klar häller du den över grönsakerna och rör runt. 
 
Senapsdressing
1 dl olivolja
1 msk Johnnys senap (söt-stark)
saften från en halv citron 
svartpeppar
salt
 
Blanda ihop dressingen och häll över salladen, salta om det behövs.
Skiva upp kycklingen och servera tillsammans med salladen.
Et voilà!