Kanelbullens dag!

Till barnens stora glädje blev det bullbak idag - dagen till ära...Städningen efteråt var kanske inte lika kul men fina bullar gjorde de!
Jag återanvänder nu ett recept som lades upp för några år sedan, still working...
 
 
 
Till 24 små bullar i form 
ca 7,5 dl vetemjöl
100 g margarin (mjölkfritt)
40 g jäst
2,5 dl havredryck
0,5 dl strösocker
 
Kanel, socker och margarin till fyllningen. Jag brukar höfta fyllningen.
Pärlsocker till garnering.
 
Häll ca 5 dl av mjölet i en bunke.
Finfördela margarinet i mjölet med fingertopparna.
 
Lös jästen i lite av den kalla havredrycken och häll i mjölblandningen. Tillsätt resten av havredrycken och sockret.
 
Blanda i mera mjöl och arbeta snabbt ihop degen.
 
Kavla ut degen. Jag brukar dela den i två delar och göra två omgångar.
Bred på margarin, strö över socker och kanel.
Rulla ihop degen. Skär rullen i så stora bullar som önskas.
Lägg bullarna på plåt eller i formar, låt dem jäsa under duk ca 1 - 1,5 tim.
 
Pensla med vatten, strö över garneringen.
Grädda i ugn: 7 - 9 min i 250 grader i vanlig ugn 
Varmluftsugn: 7-9 min i 190 grader.