Mjölkfria Rimbobullar
Hittade detta fantastiskt goda recept i boken Hembakat hela året av Eva Nordlinder.
Vi bytte ut mjölkprodukterna och ersatte dem med mjölkfria alternativ och resultatet blev supergott!
Det blir ca 25 bullar på detta recept!
25 g jäst för söta degar
2 dl kall havredryck (även sojadryck eller risdryck går bra)
200 g mjölkfritt margarin som ska vara rumsvarmt
1 msk strösocker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning
75 g mjölkfritt margarin
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker (vanillin går också bra)
Gör så här:
* Blanda först till fyllningen så att den är klar!
* Smula jästen i en bunke och tillsätt havredryck. Rör om tills jästen har lösts upp.
* Tillsätt socker, mjölkfritt margarin och mjölet. Dela gärna upp margarinet i mindre bitar så blir det lättare att jobba med degen.
Arbeta ihop till en smidig deg
* Kavla ut till en stor fyrkant. Ca 40*40 cm. Skär fyrkanter, ca 8*8 cm.
* Klicka ut lite av fyllningen i mitten på varje fyrkant. Vik sedan in de fyra hörnen mot mitten och lägg varje bulle i en bullform.
* Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 2 timmar. (Det är lång väntan men värt det!)
* Sätt ugnen på 250 grader och pensla bullarna med vatten eller lite sockervatten. Kaffe går också bra. Är man inte äggallergiker är ägg det bästa att pensla med.
Grädda bullarna mitt i ugnen 5-8 minuter.
* När bullarna kallnat :
Blanda 1,5 dl florsocker med 1 msk vatten (ev lite karamellfärg) och garnera bullarna före servering.
Försvinnande goda!
Vi bytte ut mjölkprodukterna och ersatte dem med mjölkfria alternativ och resultatet blev supergott!
Det blir ca 25 bullar på detta recept!
25 g jäst för söta degar
2 dl kall havredryck (även sojadryck eller risdryck går bra)
200 g mjölkfritt margarin som ska vara rumsvarmt
1 msk strösocker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning
75 g mjölkfritt margarin
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker (vanillin går också bra)
Gör så här:
* Blanda först till fyllningen så att den är klar!
* Smula jästen i en bunke och tillsätt havredryck. Rör om tills jästen har lösts upp.
* Tillsätt socker, mjölkfritt margarin och mjölet. Dela gärna upp margarinet i mindre bitar så blir det lättare att jobba med degen.
Arbeta ihop till en smidig deg
* Kavla ut till en stor fyrkant. Ca 40*40 cm. Skär fyrkanter, ca 8*8 cm.
* Klicka ut lite av fyllningen i mitten på varje fyrkant. Vik sedan in de fyra hörnen mot mitten och lägg varje bulle i en bullform.
* Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 2 timmar. (Det är lång väntan men värt det!)
* Sätt ugnen på 250 grader och pensla bullarna med vatten eller lite sockervatten. Kaffe går också bra. Är man inte äggallergiker är ägg det bästa att pensla med.
Grädda bullarna mitt i ugnen 5-8 minuter.
* När bullarna kallnat :
Blanda 1,5 dl florsocker med 1 msk vatten (ev lite karamellfärg) och garnera bullarna före servering.
Försvinnande goda!
