Enkla cupcakes utan ägg och mjölk!

Muffins av alla dess slag tillhör favoriterna hemma hos oss. Nu i höstkylan är dessa perfekta tillsammans med en kopp te.
Tänk på att glasyren innehåller soja i mitt recept.
 
Till ca 8 lagom stora muffins behöver du:
 
Muffins
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 rivna morötter, lagom storlek
kanel
2 dl havredryck eller annat mjölkfritt alternativ
50 g smält margarin, mjölkfritt
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader.
Smält margarinet på låg värme.
 
Riv morötterna i en skål och häll sedan i de torra ingredienserna.
Pudra över kanel efter tycke och smak och blanda väl.
 
Häll i havredrycken, blanda om och avsluta med margarinet.
Häll upp smeten i formar.
Grädda ca 15 min i 220 grader.
 
Glasyr
ca 25 g mjölkfritt margarin
2 tsk vaniljsocker
3-4 dl florsocker
100 g Creamy spread naturell - sojabaserad färskost från Tofuline
ev lite citronsaft
karamellfärg
 
Blanda ingredienserna, börja med margarin och vaniljsocker, rör i florsockret och tillsätt osten och citronsaft.
Tillsätt färg och låt stå i kyl ca 15 min.
 
Låt muffinsen svalna innan du breder eller spritsar över glasyren.
Toppa med strössel - kan dölja det mesta och är kul för barnen!
Låt gärna stå kallt en stund före servering.
Njut!
 
 
#1 - - Sandra:

Dom är riktigt goda!